19 січня 2021 рік. Свято Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа.

У день свята Богоявлення, в Спасо-Преобраенському монастирі було відслужено три Божественні Літургії. Перша Літургія розпочалась о дванадцятій годині ночі, по закінченні в храмі було звершено чин Великого водосвяття.
Другу Божественну Літургію очолив благочинний монастиря архімандрит Іларіон в співслужінні духовенства. Чин Великого освячення води було звершено на площі перед храмом «Живоносне Джерело».
Пізню службу Божу очолив намісник монастиря архімандрит Софроній в теплому храмі на честь Іоанна Хрестителя, по завершенні богослужіння також було звершено чин Великого освячення води.
На прохання жителів села Княжичі та на запрошення сільського голови Петренка Віктора Івановича архімандрит Іларіон звершив Велике освячення води на одному з Княжицьких озер села.
Наступного дня 20 січня, в день свята Собору Предтечі й Хрестителя Господнього Іоанна богослужіння очолив намісник монастиря архім. Софроній в співслужінні братії.
В цей день багочинний монастиря архім. Іларіон після Божественної Літургіїї відвідав Княжицьку сільську раду, де привітав сільського голову та працівників сільської ради зі святом та окропив їх та приміщення Святою водою.

Статья написана khomenchuk

Перейти до панелі інструментів