05.08.2020 рік. КНЯЖИЧІ. Престольне свято на честь Почаївської ікони Божої Матері.

В Спасо-Преображенському чоловічому монастирі один з престолів Преображенського собору освячений на честь Почаївської ікони Божої Матері.
Напередодні свята було відслужено святкове Всенічне бдіння, яке очолив благочинний монастиря архім. Іларіон (Кострець) в співслужінні братії монастиря. На утрені було соборно прочитано акафіст перед іконою Почаївської Божої Матері.
В день свята було звершено дві Божественні Літургії. В Почаївському приділі було звершено ранню службу Божу, яку очолив ієром. Корнілій (Дзядек) в співслужінні ієрод. Єфрема (Чечотка), а потім на площі біля храму «Живоносне джерело» було звершено мале освячення води.
В центральному приділі Спасо-Преображенського собору Божественну Літургію очолив керуючий справами УПЦ, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.
Його Високопреосвященству співслужили – благочинний монастиря архімандрит Іларіон (Кострець), благочинні Броварського округу протоієрей Олександр Левчук, протоієрей Іоанн Мисів, духовенство єпархій та братія монастиря.
На завершення святкового богослужіння був звершений хресний хід та молебень, після чого митрополит Антоній звернувся до насельників, прихожан та гостей монастиря з архіпастирським словом вітання. Також від імені намісника монастиря архімандрита Софронія (Шинкаренко) благочинний монастиря архім. Іларіон, привітав Його Високопреосвященство зі святом та подякував за молитви та святительське благословення.
Після чого в трапезній відбувся святковий обід.

Статья написана khomenchuk

Перейти до панелі інструментів