06.11.2019 рік. Свято ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість».

В день свята на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» в Спасо-Преображенському чоловічому монастирі було відслужено дві Божественні Літургії.
Ранню Літургію було відслужено в приділі на честь ікони Божої Матері «Почаївської». Після чого, на площі перед храмом «Живоносне Джерело» було звершено мале освячення води, а в соборі перед іконою Божої Матері «Всіх скорботних радість» було прочитано акафіст.
Перед початком другого Богослужіння біля центрального входу Спасо-Преображенського монастиря митрополита Антонія зустріли та привітали архімандрит Іларіон, діти недільної школи та прихожани монастиря.
Другу святкову Божественну Літургію очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. На Божественній Літургії Його Високопреосвященству співслужили братія монастиря в священному сані, духовенство Бориспільської та Чернігівської єпархії.
За богослужінням владика виголосив проповідь в якій відзначив велике заступництво Божої Матері для людини, яка покладає надію на Неї. Також було прочитано молитви за мир та спокій в нашій державі.
За Літургією митрополит Антоній звершив дияконську хіротонію насельника обителі монаха Лаврентія (Мальованого).
Після заамвонної молитви духовенство, чернецтво та віряни звершили урочисту хресну ходу навколо головного храму монастиря. На паперті собору владика Антоній очолив молебень, та славлення перед іконою «Всіх скорботних радість».
Наприкінці богослужіння Його Високопреосвященство митрополит Антоній привітав намісника монастиря архімандрита Софронія, братію та всіх зі святом, побажав духовної радості, миру, благополуччя та преподав святительське благословення.

Статья написана khomenchuk

Перейти до панелі інструментів