Престольне сято обителі.

В день престольного свята в Спасо-Преображенському монастирі святкове богослужіння очолив Керуючий Бориспільською єпархією митрополит Антоній. На зустріч правлячому архієрею вийшли намісник монастиря архімандрит Софроній (Шинкаренко), схімники та всі насельники монастиря.
Його Високопреосвященству співслужили секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук), намісник монастиря архімандрит Софроній (Шинкаренко), благочинний першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук та духовенство монастиря.
За Божественною Літургією Високопреосвященніший владика Антоній звершив священницьку хіротонію насельника монастиря ієродиякона Уриїла (Хомко) та удостоїв нагород насельників монастиря: в сан архімандрита було возведено економа монастиря ієром. Самуїла (Гребенюк); хрестом з прикрасами були удостоєні ієром. Артемій (Драбинко) та ієром. Корнілій (Дзядек); а ієрод. Єфрем (Чечотка) – подвійним орарем.
Його Високопреосвященство митрополит Антоній після читання святого Євангелія звернувся до прихожан святої обителі з проповіддю. Під час Літургії було прочитано молитву за мир в Україні.
По закінченні Божественної Літургії було звершено хресний хід кругом Спасо-Преображенського собору, та прочитано молитву на освячення плодів. Владика Антоній щедро покропив принесені начатки плодів, та преподав архієрейське благословення.

Статья написана

Перейти до панелі інструментів